Helen Fielding, Bridget Jones – Mad about The Boy

 

9789511274209-165x250Kustantaja: Otava

Sivuja 441

Julkaisuvuosi: 2013

Suomentaja: Annika Eräpuro

Oi, ihana Bridget! Tuhannet ja nöyrimmät kiitokset Helen Fielding, että kirjoitit vielä tämän kolmannen jatko-osan, joka ei lainkaan kalpene aiempien osien rinnalla.  Kuinka ihanaa oli näiden kaikkien vuosien jälkeen palata Bridgetin elämään. Kuin olisi tavannut vanhan, aikaa sitten kadotetun ystävän.

Voin lämpöisesti suositella kirjaa kaikille Jones -faneille. Kirja ei petä. Brirdet on edelleen sama sympaattinen ja sanavalmis hupsu, joka yrittää pysyä kyydissä elämän vuoristoradassa. Tällä kertaa vaunussa on mukana myös Bridgetin kaksi lasta.

On hauskaa, että Bridget on vanhentunut lukijoidensa mukana. Lapset tuovat hurmaavan lisänsä tarinaan, ja he ovat todella aitoja ja (varmasti kaikille äideille) tunnistettavia  henkilöhahmoja. Henkistä kasvua ei päähenkilössä ole juurikaan tapahtunut, mutta en sitä odottanutkaan. Huumorissa ollaan jopa menty askel irvokkaampaan suuntaan, mutta syytän tästä lapsia (en Bridgetiä). Eipä pieruhuumori ole minullekaan kahden lapsen äitinä enää kovin kaukainen asia, vaikken siihen aktiivisesti ketään kannustakaan.

Kirja hersytti monet äänekkäät naurut mutta irroitti myös kyyneleitä. Marc Darcyn poismenoa ja siihen liittyvää surua käsitellään kauniisti ja taitavasti.

”Kyllähän sinä teit matikanläksysi, Billy. Muistatko – ne yhtälöt? Me teimme ne yhdessä, kun tulit kotiin koulusta perjantaina.”
”Mutta oli vielä toinenkin tehtävä. Katso Kootee.”
Voi ei, ei käsitöitä. Billy on viimeiset kuusi viikkoa näpertänyt huovanpalasista pientä hiirtä, ja nyt hänelle on annettu ”lomakkeita”, joissa kysytään mystisiä käsitteellisiä kysymyksiä. Katsoin uusinta: Mitä haluat saavuttaa tekemällä hiiren?
Billy ja minä katsoimme toisiimme epätoivoisina. Miten laajasti kysymys oli tarkoitus ymmärtää, siis filosofisessa mielessä? Ojensin Billylle lyijykynän. Hän istui keittiön pöydän ääreen kirjoittamaan ja ojensi sitten paperin minulle:
Haluan saavuttaa hiiren.
”Hyvä”, sanoin. ”Oikein hyvä. Vienkö nyt sinut takaisin nukkumaan?”

Uudesta Fieldingistä ovat bloganneet mm Karoliina jaTaika 

2 thoughts on “Helen Fielding, Bridget Jones – Mad about The Boy

  1. Nyt lähti tämä kirja varaukseen kirjastosta. Kaipaan säännöllisesti tällaista mukavaa, hauskaa kirjallisuutta. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s